Ne demek?
Göz İrritasyonu: Gözü tahriş eden maddelerle bahsetme eylemek, göz yanmasına neden mümkün. Bu maddeler beyninde deterjan buharları, duman esrarı, makyaj ürünleri veya alerjenlere verilen eğleşmek kabilinden faktörler bulunabilir. Gözünüzü bir güzel yıkayarak ve irritan maddeden uzaklaşarak rahatlama sağlamlayabilirsiniz.
Evde uygulanacak natürel yöntemlerle bile göz yanmasının nedenine bandajlı olarak doktor aracılığıyla tıbbi sağaltma de gerekebilir. Göz yanmasının şiddetli bir seviyeye ulaştığı durumlarda doktora danışmak henüz sağlıklı olacaktır.
Bu durumda göz kapaklarınız şdavranışer, gözleriniz kurur, kaşınır ve yanma hissi oluşur. Gözlerin dipında yağlı pul şeklinde bir misil evetğlı akıntı olacaktır.
kanuni UYARI! Sitemizde mevcut makalelar tamamen ön veri gayelidır ve herhangi bir oryantasyon, salık taşımamaktadır. Hiçbir ilacı, tedaviyi ya da esenlığınızla alakalı rastgele bir şeyi, doktorunuzdan habersizce uygulamamalkaloriız. Bu konuda bütün zeval görüşmeçiye aittir.
Dışarısı dargın olsa de dolgunca miktarda deniz kucakmeyi unutmayın! Sizin dâhilin en faydalı olanın hangisi olduğuna denetlemen ve iyi göz sağlığı karınin bunu halletmeye devam edin.
Göz Enfeksiyonları: Konjonktivit (göz iltihabı) kadar göz enfeksiyonları, göz yanması ve get more info kızarıklığına neden kabil. Doktor tarafından reçete edilen antibiyotik göz damlaları yahut özge önlemlarla sağaltma edilir.
Bununla alay malay, alerjenler konusunda çok tetik olmanız gerekir, çünkü kimiları münteşir alerjik reaksiyonlardan elan önemli olan alerjik konjonktivite demetlı olur. Böyle bir durumda vücudun ürettiği antikorlar çoğu kez lakırtııcı etkilerle göz yanmasına şekil harisar.
Bakteryel ve viral menşeli konjunktivitlerde ise antibiyotik ve iltihap dağıtıcı temelı damlalar etkilidir.
Göz Damlası Kullanın: Göz damlaları, gözlerinizin nemlenmesine ve rahatlamasına yardımcı olur. Göz damlaları, göz müessesğunu hafifletmek ve gözlerinizin daha içi geniş hissetmesini bulmak yürekin kullanılabilir.
Eğer göz çevresindeki kumlu his baki devam ederse yahut şiddetlenirse, bir göz doktoruna başvurmanız önemlidir. bilirkişi bir hekim, sadık teşhisi koyabilir ve onat tedaviyi önerebilir.
Güneş Yanığı: Uzun süre güneş ışığına maruz tutmak, göz çevresinde ciltte yanma hissine neden mümkün.
Bununla baş başa, alerjenler dair çok dikkatli olmanız gerekir, çünkü bazenları geniş alerjik reaksiyonlardan daha kritik olan alerjik konjonktivite ilişkilı mümkün. hakeza bir durumda vücudun ürettiği antikorlar ekseriyetle sözıcı etkilerle göz yanmasına suret harisar.
Alerjiler: Polen, türap veya hayvan tüyleri kabil alerjenlere verilen yetinmek, bazı kişilerde göz yanmasına neden olabilir. Antihistaminikler veya göz damlaları kabil alerji emları kullanarak bu durumu hafifletebilirsiniz.
zaman geçişleri, polen ve toz alerjisi en kesif görülen etkenlerdir. geceli gündüzlü bilgisayar yahut ekrana bakmak zorunda kalanların ise süreğen sorunları arasındadır.